Jeugdraad organiseert Rocktober op zaterdag 4 oktober

Redactie KW

Op zaterdag 4 oktober wordt de gemeentelijke sportzaal weer omgetoverd tot festivalterrein en krijgt het rustige polderdorp zijn jaarlijkse dosis festivalitis te verwerken. Op de affiche van Rocktober staan dit jaar zes jonge bands uit West-Vlaanderen, waarvan twee uit Zuienkerke.

Medeorganisator Eva Verburgh vertelt : „Al van in het voorjaar gaan wij met de Jeugdraad in de regio luisteren naar optredens die voor Rocktober in aanmerking komen. Omdat wij al enkele jaren bezig zijn, krijgen wij stilaan de luxe dat groepen zich spontaan aan ons komen voorstellen. Na wikken en wegen hebben wij weer zes bandjes geselecteerd.”

Blues- en punkrock

„De namiddag start om 16 uur met Trychea, een beginnende Zuienkerkse band. Daarna komt Working Class om het publiek met Lisseweegse punkrock om de oren te slaan. Henri Prosper uit Oostende is de derde groep. Die wordt afgelost door The Zwervers, alom gekend in Zuienkerke. Zij brengen bluesrock van eigen bodem. Ook Arrow and the Flaghole uit De Haan speelt bijna op het thuisfront. Top of the Bill is Captain Compost, met punkrock uit het diepe West-Vlaanderen”, aldus een enthousiaste Eva Verburgh.

Geheel volgens de traditie wordt de zevende editie van het festival afgesloten met een fantastische afterparty met DJ Sieber en dit vanaf 23 uur.

Kaarten kosten 6 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur. Wie enkel naar de afterparty komt, betaalt 3 euro. Kaarten zijn te verkrijgen op het gemeentehuis, Ip ‘t Hoekstje en bij Slagerij Herman. Reserveren kan via reservatie@rocktober.be. (TM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 26 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier