Jeugdraad Langemark voert actie voor veiliger oversteek aan Noorderring

Redactie KW

Vrijdagmorgen heeft de jeugdraad van Langemark-Poelkapelle actie gevoerd aan het kruispunt van de Briekestraat met de Noorderring in Ieper. Alle scholieren die dit gevaarlijke kruispunt overstaken, mochten een petitie ondertekenen voor een veiliger oversteek. Want in de plannen voor de verbinding Ieper-Veurne (de A19-N8-verbinding) is er volgens hen niets voorzien om dit kruispunt voor fietsers veiliger te maken.

Gevaarlijk

Zo’n 150 scholieren die uit de richting Langemark komen, moeten dagelijks dit gevaarlijk kruispunt oversteken met de fiets. Zowel het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle als het stadsbestuur van Ieper hebben al voorgesteld om hier een fietstunnel te voorzien. Ook de provincie steunt dit voorstel. Maar het is niet opgenomen in de plannen van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Tunnel of brug voor fietsers

Daarom wil de jeugdraad van Langemark-Poelkapelle nu de stem van de schoolgaande jeugd en de fietsrecreanten laten horen. Met de petitieactie van vanmorgen wil de jeugdraad aandringen om toch een veilige oversteek van de Noorderring te realiseren door de aanleg van ofwel een fietstunnel ofwel een fietsbrug ter hoogte van de Briekestraat.

(PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier