Jeugdhuis Zjuzjup uit Wakken vierde vrijdagavond laatste feestje

Redactie KW

Net op de ‘Dag van de Jeugdhuizen’, gaf Jeugdhuis Zjuzjup er de brui aan. De vzw besloot om de ontmoetingsplaats voor jongeren te sluiten door de grote schuldenlast. De jongeren die het café uitbaten, hopen nog op steun uit onverwachte hoek.

Deze week besliste VZW Wackina om het Jeugdhuis Zjuzjup op de Wapenplaats te sluiten. De vzw behartigt de administratieve en financiële kant, terwijl zes jongemannen zich bekommeren om het café en de werking. “We kijken aan tegen een schuldenberg van 3.000 euro”, zegt Celine Baeckelandt van de vzw.

Twee maanden geleden werden de jongeren ingelicht over de ernstige situatie. “De mooie winsten die we genereren op grote activiteiten blijven al een tijdje uit waardoor we het lastig kregen”, zegt voorzitter Robin Dhaeyere. Door een misverstand werd de financiële put plots nog dieper. “We moeten nu ook nog de elektriciteitsrekeningen van een anderhalf jaar ophoesten”, zegt Robin.

Zaterdag moeten de jongelui de sleutel afgeven en komt de brouwer alles ophalen. “We kunnen geen kant meer uit”, klinkt het. Stamgasten reageren verontwaardigd en richtten onmiddellijk de Facebookpagina ‘Jeugdhuis Zjuzjup moet blijven bestaan’ op die op één dag al 375 likes telt. Vrijdagavond stroomde het café vol met sympathisanten voor een laatste feest. Het bestuur en de klanten hopen alsnog op een oplossing. “Deze beslissing kan misschien de aanleiding zijn voor nieuwe initiatieven van bestaande of nieuwe leden”, hoopt men luidop.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier