Jeugdhuis Zjuzjup uit Wakken neemt nieuwe start, deels dankzij opbrengst slotfeest

Redactie KW

Half november sloot Jeugdhuis Zjuzjup zijn deuren. Na een uitbundig afscheidsfeest gaf het jonge bestuur toen de sleutels af.

In de eerste helft van november kreeg het bestuur van Jeugdhuis Zjuzjup te horen dat ze hun deuren moesten sluiten. Er was een financiële put van 3.000 euro gemaakt. De jongelui zetten op vrijdagavond 15 november nog een stevig afscheidsfeest op poten en gaven hun sleutel af.

Heropening

Het voormalig bestuur stak eerder deze week voor het eerst terug de koppen bij elkaar. “De schulden na de telling van ons slotfeest zijn blijkbaar verminderd naar 800 euro”, klinkt het. Celine Baeckelandt is mede-oprichtster en lid van vzw Wackinna die de financiële en administratieve kant regelt : “Met de opbrengst van de laatste avond, de jaarlijkse subsidies die er weldra aankomen en de bijdrage van anonieme weldoeners zien we deze heropening zeker haalbaar”, zegt ze als stuwende kracht achter de schermen.

De bestuursploeg kon ook enkele nieuwe gedreven krachten aantrekken. Er komen ook meer activiteiten op vrijdag én zaterdag, maar eerst willen de jongelui de resterende schulden wegwerken met enkele budgetwervende evenementen. Zo zijn ze aanstaande zaterdag te vinden op de kerstmarkt van de jeugdraad in Markegem. Ook op de Wakkense kerstboomverbranding op 11 januari zullen ze van de partij zijn.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier