Jeugdhuis van Veurne 50 uur non-stop open

Redactie KW

De Vlaamse jeugdhuizen vieren dit weekend hun vijftigste verjaardag. Jeughuis De Doze in Veurne is vijftig uur non-stop open, van vrijdagnamiddag 16 uur tot zondagavond 19 uur. Op het programma staan heel wat workshops, optredens en een winterbarbecue.

Vrijdagnamiddag ging de marathon van start met een KLJ- en KSJ-café, waarna dj B&B voor het eerste feestje van het weekend zorgde. “Een goeie start met meteen een mooie opkomst”, oordeelt jeugdwerker Yorim Leyre. “Over heel de avond kregen we zo’n 250 man over de vloer.”

Het jeugdhuis bleef de hele nacht open, om dan zaterdagochtend te starten met de eerste workshops: hoe schrijf ik een liedjestekst en hoe zet ik er muziek onder? Zaterdagavond stond nog een beatbox-demonstratie/initiatie van Ieperlingen Devoo en CK op het programma. “We starten met een showcase, waarna we het publiek enkele basistechnieken van het beatboxen bijbrengen. Indien dat vlot verloopt, kunnen we er ook nog een melodie onder steken”, zegt Kjen Descheemaecker, alias Devoo. Later op de avond volgen nog optredens van Remote Control, Nasty Billy Hamilton en Vincent Vegas.

Zondag volgen nog een ontbijt van speelpleinwerking Briekeljong, een optreden van LunAcoustic en De Doze Top 50. Na de opkuis gaat het jeugdhuis dicht tot woensdagnamiddag. (WVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 23 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier