Jeugdhuis The Shelter Diksmuide stopt er mee

Redactie KW

Jeugdhuis The Shelter in Diksmuide zet de werking stop. De bestuursleden zijn teleurgesteld dat ze geen vaste jeugdhuiswerking konden uitbouwen.

The Shelter kampte met een tekort aan gemotiveerde vrijwilligers om het jeugdhuis op een goede manier open te houden. De voorbije zomer verliep uiterst moeizaam met een beperkt aantal openingsuren en hieraan gekoppeld nauwelijks nog bezoekers. Met de start van een nieuw school- en academiejaar willen verscheidene leden zich concentreren op hun studies. Na een zoektocht werden er geen nieuwe vrijwilligers gevonden om de werking verder te zetten. Rekening houdende met de financiële kosten die het jeugdhuis draagt, werd in overleg met het stadsbestuur Diksmuide beslist om de werking van het jeugdhuis stop te zetten. De bestuursleden zijn teleurgesteld dat er geen vaste jeugdhuiswerking kon worden uitgebouwd.

De bestuursleden van The Shelter willen het stadsbestuur danken voor de steun voor het project, net als de jongeren die het jeugdhuis bezochten.

Het jeugdhuis van Diksmuide was pas geopend sinds 27 juni 2012.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier