Jeugdhuis De Vort’n Vis in Ieper moet mogelijk afgebroken worden

Redactie KW

De kans bestaat dat het onafhankelijk jeugdhuis De Vort’n Vis in de Sint-Jacobsstraat in Ieper moet worden afgebroken. Het gebouw is aan het scheuren en verkeert in slechte staat. Er werden al voorlopige maatregelen genomen om het gebouw in stand te houden.

Zo wordt het jeugdhuis sinds kort ondersteund met een soort metalen korset, waardoor het gebouw niet verder scheurt en de muren niet verder uit elkaar schuiven. Maar dit is een tijdelijke oplossing.

De bestuursleden van De Vort’n Vis zijn intussen samen met een architect op zoek naar een definitieve oplossing. Ofwel zal het gebouw grondig gerenoveerd worden, ofwel wordt het afgebroken en komt er een nieuw jeugdhuis in de plaats. Deze beslissing wordt in september genomen.

De vzw Vort’n Vis zal aankloppen bij zowel het stadsbestuur, de provincie en de Vlaamse overheid voor subsidies om de kosten te helpen dragen. De Vort’n Vis rekent ook op heel wat inkomsten tijdens het komende weekend, want dan organiseert het jeugdhuis het hardcorefestival Ieperfest. (PL/SG)

Meer nieuws op WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier