Jeugdhuis De Prik heropent op 8 mei

Redactie KW

Op vrijdag 8 mei gaan de deuren van jeugdhuis De Prik na zes maanden weer open. Er zijn heel wat renovatiewerken gebeurd maar het moet vooral een nieuwe start worden om van het jeugdhuis weer een pleisterplaats voor de Hoogleedse jeugd te maken.

Er is heel wat te doen geweest rond het JOC. Toen in oktober 2008 de deuren van het jeugdhuis voor onbepaalde tijd dicht gingen, deden allerlei verhalen de ronde. Vooral omdat de sluiting veel langer duurde dan eerst voorzien was.

Jeugdconsulent Arnold Vandenbussche licht toe : „Er waren dringend herstellingswerken nodig. Uiteindelijk bleek dat er veel meer werken moesten uitgevoerd worden dan eerst voorzien, zodat wij bewust de keuze maakten om langere tijd gesloten te blijven. De hele heisa rond drugs en geluidsoverlast zijn zwaar overroepen geweest. De problemen waren hier niet erger dan elders.”

Heropening op 8 mei

Ondertussen bleef de Hoogleedse jeugd een beetje op zijn honger zitten. Ze trokken naar andere locaties in Hooglede en Gits, of naar Roeselare om zich te ontspannen. Maar vanaf 8 mei moet het JOC weer een zinvol alternatief bieden voor jongeren die eens gezellig willen samen zijn. Leen Vanisacker weet alvast dat er vanuit de Hoogleedse jeugd veel vraag is naar de heropening, en dat de garantie kan geboden worden dat het vernieuwde jeugdhuis een succes zal zijn.

De officiële opening grijpt plaats op vrijdag 8 mei om 20 uur met receptie en de nodige toespraken en daarna zorgt studio Satisfaction voor de nodige danssfeer. Op zaterdag 9 mei start vanaf 20 uur de ‘Resurrection Party’ met DJ Draw. De toegang is gratis. Iedereen, vanaf 16 jaar, kan tijdens dit openingsweekend lid van ‘t JOC worden. (Geert Deceuninck)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 24 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier