Jeugdhuis De Ponie krijgt nieuwe thuis in Moorslede

Redactie KW

De gemeenteraad keurde donderdagavond de aankoop goed van een leegstaand café op de Marktplaats in Moorslede. Het pand is gelegen op de hoek van de Marktplaats en de 6de Jagersstraat en staat al enkele jaren leeg. Laatst was daar eetcafé Troubadour gevestigd. De vraagprijs was 150.000 euro. De uiteindelijke verkoopprijs is 138.000 euro. Het gebouw is eigendom van Marcus Degomme uit Izegem.

Op het gelijkvloer komt in de toekomst jeugdhuis De Ponie. “Ze gaan niet direct naar daar”, zegt schepen Rik Bekaert (Groep A). “Eerst zal het gebouw moeten worden gerenoveerd. We hopen hiervoor beroep te kunnen doen op het VTI Roeselare.” Jeugdhuis De Ponie bevindt zich nu aan de overkant van de straat en huurt een café. “Hun werking draait nu op een laag pitje en ze maken financieel een moeilijke periode door”, zegt schepen Sigrid Verhaeghe (Groep A). “Ze zijn op zoek naar een nieuwe locatie. We hebben al een tijdlang contacten met De Ponie. Ze vragen de gemeente uit te kijken naar een andere locatie. We willen de werking van een jeugdhuis op onze gemeente behouden. De nieuwe locatie zou een stimulans en nieuwe start kunnen betekenen. We willen het jeugdhuis een nieuw elan geven.”

Oppositie : “Gebouw in slechte staat”

Op de bovenverdieping krijgt de heemkundige kring onderdak. “Nu staat hun archief in de gang van het politiebureel”, zegt schepen Rik Bekaert.

De oppositie stemde tegen de aankoop. “Voor alle duidelijkheid: we zijn niet tegen de jeugd, maar tegen een onverantwoorde aankoop”, benadrukt Ward Vergote (Visie). “Met dat geld kan men betere zaken doen. Volgens een aannemer bevindt het gebouw zich in slechte staat.”

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier