Jeugdhuis De Komeet strikt Steak Number Eight, winnaar van Humo’s Rock Rally

Redactie KW

De evenementen die georganiseerd worden door het jeugdhuis De Komeet lokken steeds meer nieuwsgierigen. Het hiphopfeest ‘Say What’ was een groot succes, maar nu heeft het jeugdhuis zichzelf overtroffen met de komst van ‘Steak Number Eight’ op 9 mei.

Enkele jaren geleden werd Jeugdhuis De Komeet opgeknapt. Het werd opnieuw een ontmoetingsplaats voor jongeren. Op vrijdagavond, na schooltijd, zakken veel leerlingen van het Instituut Heilige Kindsheid af naar De Komeet om het weekend in te zetten. Ook leerlingen van andere scholen hebben de weg naar De Komeet al gevonden.

Op zaterdag 9 mei komt Steak Number Eight naar De Komeet. Deze Postrock-Sludgeband won Humo’s Rock Rally 2008 en stond al op diverse podia : Novarock, Graspop, Dour en Marktrock. De afkomst van hun naam is nogal oneerbiedig zeggen ze zelf : de oudere broer van Brent Vanneste had zelf een groep, Voidpoint. Het eerste nummer van hun eerste plaat heette ‘Steak Number Eight’. Het was geschreven voor het achtste lief van de zanger van die groep. De jongens vonden dit een grappig gegeven.

Het staat nog niet lang vast dat Steak Number Eight naar het jeugdhuis komt maar toch zijn er al heel wat fans die zeker aanwezig zullen zijn. Judith Lievens is alvast onder de indruk : „Ik vind het super dat ze hen hebben kunnen strikken.” (Liesbeth Cottignie)

Sinds kort heeft het jeugdhuis ‘De Komeet’ een account op Facebook en op Netlog. Voor meer info over de evenementen kan je daar terecht. Steak Number Eight kan je al voorproeven via hun MySpace : http ://www.myspace.com/steakn8.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 10 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier