Jeugdhuis De Flodder uit Langemark zonder verwarming

Redactie KW

Het is tegenwoordig bibberen in jeugdhuis De Flodder, zeker afgelopen weekend tijdens het koudste weekend van het jaar. Het jeugdhuis was nog altijd niet aangesloten op het aardgasnet, waardoor men zich moest behelpen met elektrische kacheltjes.

Dankzij de omgevingswerken voor de nieuwe sporthal kreeg De Flodder een tijdje terug een nieuw bierkot en een afdak, maar werd de gastank ook afgesloten om voortaan via de aardgasleiding te verwarmen. Daar liep het echter fout. „Wij waren niet eens vragende partij om over te schakelen op de gasleiding”, zegt Julie Wyseur. „Het was de gemeente die erop aandrong omdat de gastank niet paste binnen de omgevingswerken. Al in april heb ik de aanvraag gedaan om de gastank af te sluiten, dus de gemeente kon toen al de aansluiting met het aardgasnet regelen. Nu zijn we december, vriest het dat het kraakt en hebben we nog altijd geen verwarming. Ondertussen proberen we ons te behelpen met elektrische kacheltjes maar daarmee kun je moeilijke zo’n grote ruimte helemaal verwarmen, om maar niet te spreken van de elektriciteitsrekening die dat met zich gaan meebrengen.”

Kink in de kabel

Schepen van Jeugd Lieven Vanbelleghem (CD&V) zit verveeld met de situatie. „Het is de wet van Murphy die toeslaat. Ik had in september al een aanvraag gedaan om die aansluiting in orde te brengen. In principe was alles toen in orde. Maar half oktober was er al een eerste kink in de kabel. Eandis moest eerst de brander keuren, maar die bleek niet in orde omdat er geen verluchtingsrooster hing. Maar tegen dat je dan weer een afspraak kunt maken met Eandis waren er weer een week of twee gepasseerd. Toen ze terugkwamen zijn ze meteen weer vertrokken omdat er geen greppel gegraven was om de aardgasleiding van de straat aan te sluiten met de nieuwe leidingen in De Flodder zelf. Ik heb dan aan de technische diensten gevraagd om met spoed die greppel te graven. Dat hebben ze vorig week ook gedaan, maar dan kon Eandis niet komen omdat het vroor. Uiteindelijk hebben we het dan toch dinsdag die aansluiting kunnen doen via een lokale zelfstandige. Dus komen weekend zal De Flodder eindelijk verwarming hebben.”

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier