Jeugdcomplex KV Kortrijk krijgt facelift, ook werken in het Guldensporenstadion

Redactie KW

Een klein jaar na de eerste goedkeuring in de gemeenteraad zal het jeugdcomplex van KV Kortrijk op ‘De Stade’ toch een grondige opknapbeurt krijgen. In een eerste fase worden twee synthethische oefenvelden aangelegd. Daarna wordt werk gemaakt van een vijfde terrein, een nieuw kleedkamercomplex en de heraanleg van de parking. In het Guldensporenstadion zullen ook enkele zaken structureel aangepakt worden.

De ruimte waar nu de huidige Club 19 is, zal omgetoverd worden tot een exclusief restaurant met een capaciteit van minimum 150 personen. Club 19 verhuist naar de huidige kantine voor het publiek, terwijl die kantine ingeplant wordt waar nu het secretariaat en de politieruimte is.

Er komen naast café De Kouter twee containers, waarin op twee verdiepingen het secretariaat ondergebracht zal worden. „De kosten hiervan worden gedragen door KV Kortrijk zelf. Eind mei zullen deze werken gestart worden”, aldus schepen Stefaan Bral.

Maar ook op het jeugdcomplex van KV Kortrijk zal een aantal zaken gerenoveerd worden. In juli vorig jaar werd daar al een concensus over bereikt, maar omwille van budgettaire redenen zullen de werken pas straks opgestart worden. Schepen Bral: „We kunnen eindelijk beginnen met de opbouw van een heuse jeugdvoetbalsite, zeg maar voetbalacademie, in Kortrijk. We moesten dit ook doen. We pakken meteen ook de site van De Stade in zijn geheel aan.” (Christof Decraene)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 10 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier