Jeugdbeweging van 80 jaar jong

Redactie KW

Op zaterdag 26 februari organiseert KSA Torenwacht Diksmuide een grootscheepse reünie van alle oud-leiders, leden van het ouderteam en proosten. Op die manier wil de jeugdbeweging zijn tachtigste verjaardag extra luister bijzetten.

Een van de oudste KSA-afdelingen is te vinden in Diksmuide. KSA Torenwacht viert in 2011 zijn tachtigste verjaardag. En hoe kan dat beter dan door zoveel mogelijk mensen samen te brengen die in die tijdsspanne het karakteristieke uniform van het blauwe hemd en het oranje sjaaltje hebben gedragen ? Op zaterdag 26 februari vindt er daarom een grote reünie plaats van alle oud–leiders, proosten en leden van het ouderteam.

„Dit lijkt ons een uitermate geschikt moment om samen herinneringen op te halen. Dat hebben we voor ons zeventigjarig jubileum ook gedaan”, zegt bondsleider Klaas Mackelberg.

Het is echter geen sinecure om alle oud-leiders van KSA en VKSJ op te sporen, omdat er door de jaren heen nogal wat adressen zijn zoekgeraakt. Daarom vroeg de huidige KSA-leiding expliciet aan de ontvangers van de uitnodiging om zoveel mogelijk vrienden en kennissen van het heuglijke nieuws op de hoogte te brengen.

Leidster Nele Bekaert houdt nauwgezet bij wie er allemaal komt. Je kunt haar contacteren via ksadiksmuide@hotmail.com.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 18 februari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier