Jeugd zet raadsleden Alveringem uit protest in de kou

Redactie KW

Even woelig als de raad van september was, is de raad van donderdag 28 oktober redelijk rustig verlopen. Een groepje jongeren voerde ludiek maar kordaat actie tegen wat zij ‘politieke spelletjes’ noemt.

Nadat werken aan verwarming en sanitair op de jeugdsite vorige maand geen meerderheid vonden, stond het item nu opnieuw op de agenda. Verontwaardigde jongeren lieten voor de aanvang van deze raad hun ongenoegen blijken.

„In 2006 schonk de Alveringemse bevolking jullie het vertrouwen. Nu vier jaar later, achten wij het tijd om jullie hieraan te herinneren. We vermoeden dat het tegenstemmen in de raad van september het resultaat is van uit de hand lopende politieke spelletjes ten koste van de inwoners.”

Vorige winter zat jeugdhuis De Voenke al zonder deftige verwarming en omdat men die onprettige ervaring met de raadsleden wilde delen, was de zaal de avond van de gemeenteraad onverwarmd. „We zijn zeer tevreden met de nieuwe ramen, dubbele beglazing en isolatie van ons jeugdhuis”, zeggen Pieter Clauw en Thijs Vandamme. „Maar de kou die we vorige winter hebben geleden omdat er geen deftige verwarming was, kwam nu opnieuw pijnlijk in de herinnering. We waren toen genoodzaakt om onze jassen aan te houden, vingers waren blauw van de kou en onze frisdranken waren ook zonder frigo koud.”

(AB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier