Jeugd uit Stavele is het beu te laat op school aan te komen

Redactie KW

In Stavele is er al het hele schooljaar een probleem met de schoolbus. Jongeren die de bus richting hun school in Poperinge nemen, komen heel vaak te laat op school.

Het officiële uur waarop de schoolbus ‘s morgens Stavele aandoet is tien voor acht. Maar heel vaak is de bus te laat, waardoor de leerlingen niet op tijd op school kunnen komen. In het Sint-Franciscusinstituut bijvoorbeeld zijn ze niet opgezet met de vele laattijdigheden, maar er volgt geen sanctie, omdat de jongeren er niets kunnen aan verhelpen. Dat de Krombekestraat in Stavele nu een tweetal maanden dicht is voor doorgaand verkeer tussen Stavele en Krombeke, maakt het probleem nog groter.

Wij contacteerden begin deze week De Lijn die onmiddellijk naar een oplossing zocht. “Dit is een terechte opmerking”, reageerde Inge Debruyne, woordvoerder van De Lijn West-Vlaanderen. “Om ervoor te zorgen dat kinderen die schoollopen in Poperinge ook tijdens de duur van de werken in Stavele tijdig op school kunnen aankomen, worden vanaf donderdag 22 november 2012 ‘s morgens volgende aanpassingen voorzien : de busrit van lijn 51 die normaal om 7.35 uur vertrekt in Oostvleteren en via Elverdinge en Woesten naar Poperinge rijdt, zal eerst naar Stavele rijden. Deze bus bedient Stavele Kerk om 7.25 uur, rijdt dan naar Oostvleteren Station (7.35 uur), waarna hij zijn gewone reisweg volgt via Woesten en Elverdinge naar Poperinge”

(AB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 23 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier