Jeugd mag een uur langer fuiven

Redactie KW

Op de gemeenteraadszitting maandagavond werd nogal wat cijferwerk besproken. Heel wat jaarrekeningen passeerden de revue. Minder saai werd het toen beslist werd dat de jeugd langer mag fuiven. Anderzijds mag men niet meer skaten op het Toyeplein.

Goed en minder goed nieuws was er dus voor de jeugd, toen de aanpassing van het politiereglement aan bod kwam. Aan het feestloket wordt geregeld de vraag gesteld om het sluitingsuur van de fuiven te verlengen. In navolging hiervan is er een overleg geweest tussen de jeugdraad en de politiezone MIRA. De politiezone MIRA geeft advies om het sluitingsuur met 1 uur te verlengen. Het sluitingsuur werd hierdoor gebracht op 3 uur voor gewone fuiven en op 4 uur voor fuiven in de fuifzaal Transfo.

Klachten rond skaten

Verder werden een aantal klachten geformuleerd in verband met het skaten op het Toyeplein. „We waren van oordeel dat dit probleem zich zou oplossen na de bouw van een skatepark aan het jeugdcentrum De Brug. Na enige tijd wordt er vastgesteld dat de klachten op het Toyeplein blijven bestaan, waardoor een verbod zich opdringt.”, aldus burgemeester Vanwelden (CD&V). Dit verbod zal met de passende signalisatie worden aangeduid.

(GV)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 4 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier