Jeugd kan weer fuiven op Transfo

Redactie KW

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar sinds gisterenavond kan de Zwevegemse jeugd fuiven in een gloednieuwe zaal op de Transfosite. Deze voormalige elektriciteitscentrale van Electrabel werd in 2004 door de gemeente aangekocht.

“Al bijna tien jaar kampt de Zwevegemse jeugd met een tekort aan fuifruimte,” zegt Veerle Mondy van de jeugddienst. “Vroeger werd gefuifd in de feesthal in de Kouterstraat. Deze zaal was eigenlijk niet geschikt en lag in een woonwijk, wat voor klachten zorgde.

Door de veranderende VLAREM-wetgeving werd het aantal fuiven en optredens er beperkt tot 12 per jaar, wat helemaal niet voldoende was. De zoektocht naar een nieuwe locatie liep echter niet van een leien dakje. Er werden diverse mogelijkheden bekeken, gewikt en gewogen, maar geen enkele bleek geschikt.

Tot de gemeente Transfo aankocht en de jeugd er een plaats kreeg om te fuiven. In 2007 werd gestart met de verbouwingen aan de pompenzaal. Er werd rekening gehouden met de geschiedenis van het gebouw en met de VLAREM II-wetgeving.

Industriële look

Het concept is opgevat als een soort zaal van zo’n 300 m2 groot en met een capaciteit van 450 mensen. Het werd een gezellige zaal met een industriële look en hoge vensters die voor veel lichtinval zorgen, maar door plafondhoge luiken kan de zaal ook volledig verduisterd worden. Daarnaast is er een bar, bergruimte, vestiaire en sanitair.

De jeugdverenigingen kregen veel inspraak, de zaal is echt op hun maat gemaakt. Ze is gelegen langs het kanaal, er zijn dus geen omwonenden die overlast kunnen hebben. Er is parkeerruimte, maar nog geen aangelegde parking. Daarom is elke organisator verplicht om twee parkeerwachters aan te stellen.

De zaal kan door iedereen, ook van buiten Zwevegem, gehuurd worden. De huurprijs is het goedkoopst voor plaatselijke jeugdverenigingen, voor andere Zwevegemse verenigingen en organisaties van elders is er een aangepast tarief.” (vevr/hol)

Info en reservatie van de zaal bij de jeugddienst op tel. 056 76 59 80.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier