Jetair: Crisis wijzigt vakantiegedrag niet

Redactie KW

De Belgen geven volgend jaar net zoveel uit voor hun vakantie als vorig jaar. De algemene economische crisis wijzigt het vakantiegedrag niet. Dat heeft touroperator Jetair uit Oostende vastgesteld uit een analyse van 100.000 reserveringen.

Uit de eerste vaststellingen blijkt alvast, volgens Jetair, dat de Belgen niet korter en niet langer op vakantie trekken dit jaar. De verblijfsduur van vliegvakanties blijft nagenoeg ongewijzigd. Ook wat het comfort en de kwaliteit betreft, levert de Belg niet in. De grote meerderheid van reizigers kiest voor 4- of 5-sterrenvakanties.

Budget wijzigt niet

De meesten kiezen ook voor een all in-formule. Dat is niet verwonderlijk, meent Jetair, want op die manier heeft de vakantieganger meer zekerheid over zijn vakantiebudget. Wat hij of zij uitgeeft voor zijn vakantie is vergelijkbaar met wat hij of zij vorig jaar uitgaf.

Op zoek naar voordeel

Toch onderhandelt de vakantieganger heel prijsbewust: zo zoekt hij of zij naar voordeel door onder meer vroeg te boeken. Jetair betaalde vorig jaar al 25 miljoen euro vroegboekkorting. De vakantieganger wil ook zekerheid. Door te kiezen voor een all in-formule, maar ook door een verzekering te nemen die jobverlies dekt bijvoorbeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier