Jens Dekimpe trekt dit weekend naar het wereldkampioenschap dammen in Nederland

Redactie KW

Jens Dekimpe neemt van zondag 16 tot en met zondag 23 december deel aan het wereldkampioenschap dammen bij de cadetten in Hijken in Nederland. “Misschien haal ik wel top vijf, wie weet”, aldus de damspecialist uit Bellegem.

Op zondag 16 december trekt Jens Dekimpe (16) naar het wereldkampioenschap dammen in Hijken. “Mijn vriend Kenny Le Roy neemt ook deel en mijn broer Wim en zijn vrouw gaan mee om te supporteren. Een hele week lang spelen we elke dag twee partijen van gemiddeld vier à vijf uur. Als je wint klim je hoger in de stand en speel je tegen iemand met evenveel punten. Als de speeldag afgelopen is, overlopen Kenny en ik alle zetten die we gemaakt hebben – alle zetten worden tijdens de partijen genoteerd – en dan verbeteren we elkaar. Op zo’n tornooi leer je veel meer bij dan ergens anders.”

Ondanks het feit dat Jens de tijdsdruk en de spanning van het dammen heel leuk vindt, beschouwt hij de sport enkel en alleen maar als een hobby. “De jeugdkampioenschappen en de bijhorende titels zijn leuk om te behalen. Maar ik denk niet dat ik later nog zal deelnemen aan tornooien voor volwassenen.”

Jens zit in het vijfde jaar Latijn-wiskunde in het Don Boscocollege in Kortrijk. “Na mijn middelbare studies zal ik vermoedelijk deelnemen aan het ingangsexamen voor geneeskunde. Als ik niet slaag, dan ligt de weg nog open en zien we wel.”

(EDD)

Lees meer over het damavontuur van Jens Dekimpe in de Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier