Jelle Cattelein uit Harelbeke wint Belgische finale Copa Jerez

© FOTO LOO
Redactie KW

Harelbekenaar Jelle Cattelein won de Belgische finale van de internationale wedstrijd Copa Jerez waarbij gekookt moet worden met sherry. Hij mag België vertegenwoordigen op de wereldfinale in Jerez, Spanje.

De Copa Jerez focust op het creëren van de beste gastronomische gerechten in combinatie met sherry. Vijf teams streden tijdens de nationale finale, onder wie Jelle als kok met collega Pieter Fraeyman (24) als sommelier. Het duo werkt ook samen bij restaurant Hertog Jan in Brugge. Jelle volgde de hotelafdeling aan het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk en studeerde af als sommelier en kok.

In minder dan vijf uur moesten ze een driegangenmenu voorbereiden en serveren. Volgens het juryrapport waren Pieter en Jelle met grote onderscheiding geslaagd.

Ook chef-kok Gert de Mangeleer en sommelier Joachim Boudens van Hertog Jan waren opgetogen. “Dat is de sterkte van Jelle, hij kent als sommelier de wijnen en als kok de producten”, zegt Joachim Boudens.

In de herfst van volgend jaar mogen Pieter en Jelle de Belgische kleuren verdedigen in de wereldfinale van de vijfde Copa Jerez in Jerez in Spanje.

(PV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier