Jeffery Cassiers uit De Panne heeft 150 paar schoenen

Redactie KW

De 29-jarige Pannenaar Jeffery Cassiers noemt zichzelf een ‘sneaker addict’: hij is ‘verslaafd’ aan de sportieve schoenen van merken als Nike, Asics of New Balance.

Wie binnenkomt in het appartement van Jeffery Cassiers, wordt meteen ondergedompeld in zijn grote passie. De screensaver van zijn computerscherm is een knappe sneakershot, op de salontafel liggen sneakermagazines en daaronder liggen enkele van zijn favoriete modellen klaar voor een bespreking.

Het is echter pas als je zijn slaapkamer binnenstapt dat je echt achterover valt. Maar liefst 150 paar schoenen staan er – verspreid over twee muren – boven elkaar gestapeld in hun originele dozen. Jeffery is ervan overtuigd dat er mensen zijn met zeldzame, oude sneakermodellen op zolder, die die echter liever kwijt dan rijk zijn. “Gooi die niet weg, want ze kunnen een mooie aanvulling vormen op mijn collectie. Contacteer mij via mail en dan kom ik graag even kijken of je mij een plezier kan doen met die oude schoenen”, besluit hij met een oproep.

(WV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van 9 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier