Jean-Pierre Viaene uit Bissegem wint Kortrijks Sportjuweel 2011

© Foto BWB
Redactie KW

Jean-Pierre Viaene kreeg het Kortrijks Sportjuweel 2011. De Bissegemnaar zet zit al vele jaren in voor basketbal, de laatste jaren als scheidsrechter.

Het Kortrijkse stadsbestuur reikte de Sportprijzen 2011 uit. De meest eervolle trofee is ongetwijfeld het ‘Sportjuweel’. Iedereen die zich het voorbije jaar op een unieke manier inzette voor de sport komt hiervoor in aanmerking.

Jean-Pierre Viaene (68) uit Bissegem was verrast en geëmotioneerd toen hij het ‘Juweel voor Sportverdienste 2011’ in ontvangst mocht nemen uit handen van schepen van Sport Stefaan Bral. Jean-Pierre begon zijn sportieve carrière bij basketbalploeg Kortrijk Sport. Jaren later stichtte hij zijn eigen ploeg, BBC Bissegem. Hij was de man achter de fusie tussen BBC Bissegem en Olbak in 1993 en is erevoorzitter van de ploeg KBBC Olbak-Bissegem.

Jean-Pierre schopte het tot scheidsrechter in de nationale reeksen en is vandaag de drijvende kracht binnen de vriendenkring van de West-Vlaamse scheidsrechters, waar hij jongeren begeleidt.

De andere Sportprijzen: volleybalspeelster Maud Catry is ‘Sportfiguur 2011’, paardrijder Benito Delrue is ‘Sportfiguur persoon met een handicap 2011’, kajakster Ekatharina Frolov is ‘Beloftevolle Jongere 2011’, damesvolleybalploeg Bidavo Bissegem is ‘Sportploeg Seniors 2011’, miniemen eerste nationale KZK Waterpolo is ‘Sportploeg Jeugd 2011’.

(FVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier