Jean-Marie Dedecker : “Politiek was foute keuze”

Redactie KW

Het Oostendse boegbeeld van Lijst Dedecker schuwde de voorbije maanden de schandalen niet. Sterker nog : hij ging ze zelf zoeken. Tot bij de politietop en tot op het kabinet van federaal minister Dewael. En toch… Jean-Marie Dedecker vindt politiek nog altijd een foute keuze die hij tien jaar geleden maakte.

Intussen heeft hij geleerd dat sport de kunst was om mekaar te verslaan, maar dat politiek de kunst is om mekaar te vernietigen.

De jongste opiniepeilingen laten er geen twijfel over: LDD wordt een partij waarmee de traditionele partijen best rekening houden. 16 procent is niet weinig.

“Blijkbaar bespelen we de juiste mensen, hebben we de juiste partituur voor ons liggen en reiken we de mensen de juiste oplossing aan. Maar… ik ben de eerste om de resultaten van de opiniepeilingen te relativeren. Het wordt wel moeilijk om de mensen rondom mij te relativeren. Het is zoals in de sport: starten als favoriet maakt het niet makkelijker om ook als favoriet te eindigen aan de meet”, zegt de Oostendse volksvertegenwoordiger.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van 31 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier