Jean-Marie Dedecker ontkent beschuldigingen

Redactie KW

LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker weerlegt de beschuldigingen van kandidaat-partijvoorzitter Chris Dobbelaere. Die had Dedecker beticht van gesjoemel. “Ik sta 100 procent recht in mijn schoenen”, reageerde de partijvoorzitter donderdagavond in TerZake.

Volgens Dobbelaere strijkt Dedecker bovenop zijn parlementaire wedde een vergoeding van 55.000 euro op uit de partijkas en is dat in strijd met de partijstatuten. Die bepalen dat een bestuurder zijn job onbezoldigd moet doen.

“Vergoeding niet overdreven”

Volgens Dedecker is er echter niets aan de hand. Hij zegt dat hij de vergoeding van 55.000 euro krijgt als partijvoorzitter, niet als bestuurder van de vzw. Volgens Dedecker is de vergoeding in vergelijking met andere partijvoorzitters ook niet overdreven.

“100% recht in mijn schoenen”

Dobbelaere zegt ook dat er geld van de partij naar het verzekeringskantoor van de voorzitter in Oostende gaat. Maar volgens Dedecker wordt dat kantoor ook gebruikt als lokale partijzetel en is het niet meer dan normaal dat bepaalde onkosten voor het gebruik ervan betaald worden door de partij. “Ik sta 100 procent recht in mijn schoenen. Ik heb niks te verbergen. Vandaag is er niks meer gebeurd dan een vogeltje dat in zijn eigen nest schijt”, aldus Dedecker.

(Belga voor kw.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier