Jean-Marie Dedecker neemt afscheid van gemeenteraad Oostende

© BELGA
Redactie KW

Aan het einde van de gemeenteraad vrijdagavond in Oostende vroeg Jean-Marie Dedecker het woord. “Dit is mijn laatste zitting”, aldus Dedecker, die naar Middelkerke verhuist.

Jean-Marie Dedecker wachtte tot het eind van de zitting en vroeg toen het woord aan gemeenteraadsvoorzitter Bart Tommelein. “Dit is in principe mijn laatste zitting”, aldus Jean-Marie Dedecker. “Ik heb hier veel leven gemaakt en ik weet zeker dat niet iedereen me zal missen, maar ik heb me hier wel geamuseerd.”

“Weet je, it is the duty of the opposition to oppose. Dat heb ik gedaan. Ik heb veel werk gestoken in mijn dossiers en heb daarbij nooit op de man gespeeld. Ik weet dat ik hier veel aanvaringen gehad het met schepen Yves Miroir over het Vismijndossier, maar ik heb nooit de persoon aangevallen, wel de functie. Al wil ik wel zeggen dat het pijn doet als ik lees dat Yves Miroir nu zegt dat hij in 2006 al op de hoogte was van gesjoemel in de vismijn, maar dat hij die mensen omwille van electorale redenen in dienst moest houden.”

Wafel

“Ik heb me hier geamuseerd, ik denk wel dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan de democratische controle van de gemeenteraad. Ik heb dan ook een cadeautje mee voor iedereen”, aldus Jean-Marie Dedecker, die prompt wafels met daarop de boodschap ‘wij houden onze wafel niet!!!’ liet uitdelen.

“Ik wil de mensen aan de overkant trouwens danken voor hun weerwoord”, verwees Dedecker met een knipoog naar het feit dat de raadsleden van de meerderheidspartijen op de Oostendse gemeenteraden amper het woord nemen.

Keizerlei

Eerder op de gemeenteraad had Dedecker, die verkozen werd op de Open VLD-lijst maar kort na de verkiezingen uit die fractie moest stappen en sindsdien als onafhankelijke zetelde, voorgesteld om een nieuwe straat de Keizerlei te dopen. Dat voorstel werd echter niet weerhouden.

“Ik vond het wel jammer dat de keizer van Oostende (Johan Vande Lanotte was verontschuldigd, SRA) hier niet was. Ik had graag een passage uit het boek voorgelezen aan hem”, vertelde Dedecker na de gemeenteraad.

Jean-Marie Dedecker verhuist naar Slijpe bij Middelkerke, waar hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van Lijst Dedecker is.

(SRA)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier