Jean-Marie Dedecker na gesprekken : “Er komt geen samenwerking met N-VA”

© BELGA
Redactie KW

De samenwerking werd onder meer door Geert Bourgeois afgeschoten.

Er komt geen samenwerking tussen Jean-Marie Dedecker en de N-VA. Dat verklaarde Jean-Marie Dedecker vrijdag in De Ochtend” (Radio 1) in een reactie op een artikel van Newsmonkey.be dat de N-VA andermaal gesprekken voert over een samenwerking. “We gaan elk apart naar de verkiezingen”, benadrukte Dedecker, die zich nu volledig gaat concentreren op de vorming van lijsten.

Gesprekken

Volgens Dedecker zijn de gesprekken een maand geleden gestart. Toen zou een aantal N-VA’ers “onder druk van de achterban” gevraagd hebben om gesprekken op te starten over samenwerking. Dat is ook gebeurd, maar tot een akkoord kwam het niet. Volgens Jean-Marie Dedecker zou onder meer het West-Vlaams N-VA-boegbeeld Geert Bourgeois hebben verhinderd.

Drie extra zetels

Jean-Marie Dedecker wees erop dat een samenwerking de N-VA in West-Vlaanderen drie extra zetels zou hebben opgeleverd. LDD alleen zou goed zijn voor één zetel, zo leert een uitgebreide peiling die Dedecker zelf liet uitvoeren. Hij heeft er geen probleem dat hij de enige verkozene zou zijn: “Ik zit al vier jaar alleen in de Kamer.” Wel wijst hij op de problemen die een kleine partij heeft om zich te profileren. Het sociaal-economische programma van N-VA en LDD overlappen grotendeels, terwijl nu zelfs de sp.a uitpakt met het LDD-voorstel van een volledig pensioen na een loopbaan van 42 jaar, aldus nog Jean-Marie Dedecker.

Of LDD op 25 mei in alle provincies zal opkomen, is volgens Dedecker niet uitgemaakt. “De knoop moet tegen de nieuwjaarsreceptie op 25 januari doorgehakt zijn”, zei hij aan Belga.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier