Jean-Marie Dedecker in Oostende en Middelkerke naar de kiezer met Lijst Dedecker

Redactie KW

Lijst Dedecker neemt in zijn thuisstad Oostende deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober onder de naam Lijst Dedecker. Dat is de oude partijnaam van zijn partij LDD. Ook in buurgemeente Middelkerke trekken bestuursleden en mandatarissen onder dezelfde naam naar de kiezer.

In de voorbereiding van de gemeenteraadverkiezingen laat LDD haar bestuursleden en plaatselijke mandatarissen een zekere vrijheid om naar de kiezer te gaan. In sommige gemeenten zal LDD onder de eigen naam van LDD opkomen, in andere op kartellijsten, gemeentelijke of stadslijsten.

“Wij zijn er ons van bewust dat het voor onze mensen moeilijk wordt om alleen onder de partijnaam LDD (Libertair, Direct, Democratisch) op te komen”, zegt Jean-Marie Dedecker. Daarom staat het partijbestuur open voor de verscheidene keuzes die de plaatselijke bestuursleden maken om een zetel te halen. Dat kan uiteraard onder LDD-vlag zijn, maar in Oostende en Middelkerke komen wij al zeker op onder de oude naam Lijst Dedecker, wegens de naambekendheid. In andere steden en gemeenten werkt LDD mee aan een stadslijst, een kartel of aan ‘gemeentebelangen’, die naargelang van de lokale inspiratie een naam kunnen kiezen”, zegt hij

Provinciale verkiezingen?

In de komende weken en maanden zullen de lijsten een definitieve naam en vorm krijgen, en zal het partijbestuur ook de knoop van de provinciale verkiezingen doorhakken. Zoals bekend staat de afschaffing van de provincies hoog in het programma van LDD, en is het dus niet evident om aan die provinciale verkiezingen deel te nemen.

Jean-Marie Dedecker: “Het belangrijkste is dat we als partij de kiezer de kans geven om de bestaande machtskartels te doorbreken. Dat is geen eenvoudige taak, zeker zoals de peilingen er nu voor staan. Maar de verkiezingen zijn pas op het einde van het jaar, en in die tussentijd kunnen zich nog veel mogelijkheden aanbieden.”

Jean-Marie Dedecker in Oostende en Middelkerke naar de kiezer met Lijst Dedecker

Bekijk hier de reportage

(BELGA/A.D.)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht en vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier