Jean-Claude Van Geenberghe begraven

Redactie KW

Topruiter Jean-Claude Van Geenberghe is vandaag begraven. De 46-jarige Van Geenberghe overleed in het Oekraïnse Donbass tijdens een competitiewedstrijd aan de gevolgen van een hartaanval. De plechtige uitvaartdienst vond plaats in de Sint-Martinuskerk in Moorsele.

Onder ruime belangstelling werd vanmorgen in Moorsele afscheid genomen van topruiter Jean-Claude Van Geenberghe. Het was dezelfde antieke lijkkoets, getrokken door een vierspan, die amper een goeie maand geleden ook het lichaam van vader Jacques naar de kerk bracht. Jacques Van Geenberghe, de bezieler van het Hippische Centrum Zilveren Spoor in Moorsele.

Sedert 2006 had Van Geenberghe ook de Oekraïnse nationaliteit. Op de laatste Olympische Spelen van Peking werd hij voor Oekraïne tiende in de individuele proef met zijn paard Quintus. De foto naast de kist werd genomen een half uurtje voor zijn dood (zie foto 3).

Johan Dejaeghere prees de passionele gedrevenheid van Van Geenberghe. Hij is een van de meeste getalenteerde springruiters uit de geschiedenis van de Belgische ruitersport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier