Jean-Claude Nyoko ziet diocesane centrum Kontinenten in Kortrijk liever niet verhuizen naar Torhout

Redactie KW

Kontinenten, het diocesane centrum voor missie en ontwikkelingssamenwerking in Kortrijk, verhuist in april naar Torhout. Dat heeft het bisdom beslist, maar gepassioneerd vrijwilliger Jean-Claude Nyoko ziet dat niet zitten.

Kontinenten is gevestigd aan de Doorniksesteenweg, vlak naast Katho en vormt een geheel met Missio Kortrijk. “Ik heb helemaal niets tegen het Torhoutse bos, maar onze huidige locatie is veel beter”, stelt de Kortrijkzaan met Congolese roots Jean-Claude Nyoko.

Kortrijk is de ideale stad omdat veel missionarissen vanuit het Zuiden komen en dus eerst Kortrijk passeren. In Kortrijk kunnen ze in Kontinenten terecht voor een babbel, een maaltijd of zelfs een slaapplaats. Dag en nacht, zeven dagen op zeven.

“Dat zal allemaal verleden tijd zijn als we naar Torhout moeten verhuizen: daar krijgen we een ruimte in een groot gebouw dat ‘s avonds wordt afgesloten en waar in het weekend niemand binnen kan. Bovendien is Groenhove minder makkelijk bereikbaar dan Kortrijk”, besluit Jean-Claude.

(AXV)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier