Jazz! Brugge 2008 van start

Redactie KW

In Brugge is deze middag Jazz! Brugge van start gegaan. Ook voor deze vierde editie kiezen de organisatoren voor louter Europese jazz. Niet minder dan elf landen vaardigen muzikanten af naar Brugge. Voor Jazz! Brugge 2008 gaat kunstencentrum De Werf een partnership aan met het Concertgebouw en de Stedelijke Musea. Zo opende het festival deze middag met een concert in het Groeningemuseum.

Naast het Groeningemuseum is het Concertgebouw het tweede speelplatform van Jazz! Brugge 2008. Daar spelen vier avonden lang Europese acts zowel kamermuziek- als Concertzaaloptredens. Geen grote namen, maar wel veel kwaliteit. Om de festivalsfeer te onderstrepen, zijn er tentoonstellingen, jamsessies en workshops. In de aanloop naar elke concertavond krijgen studenten jazz de kans om hun kunnen te etaleren in de inkomhal van het Concertgebouw.

Jazz! Brugge 2008 loopt nog tot en met zondag 5 oktober in het Groeningemuseum en het Concertgebouw. Vanavond stelt de uit Brugge afkomstige tenorsaxofonist Bart Defoort zijn nieuwe cd voor in de Concertzaal van het Concertgebouw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier