Jan Ypermanziekenhuis geeft gratis sjaals

Redactie KW

Vrouwelijke kankerpatiënten in het Jan Yperman Ziekenhuis te Ieper die het financieel moeilijk hebben, kunnen voortaan gratis een sjaal krijgen als alternatieve hoofdbedekking in plaats van een pruik.

Ze kunnen ook aangepaste verzorgingsproducten krijgen.

Steeds meer en meer wordt er bij kankerpatiënten die te maken krijgen met haarverlies uitgekeken naar alternatieve hoofdbedekkingen in plaats van de pruik. Vooral de sjaal wint aan populariteit: het wordt ervaren als een meer luchtige, moderne en goedkope oplossing. Toch is deze aankoop niet voor iedereen evident. Op zoek gaan naar een geschikte winkel, terwijl men al volop therapie volgt, is voor sommigen een zware opgave. Maar ook de kostprijs blijkt vaak een hekel punt te zijn. Voor de aankoop van een pruik wordt een tussenkomst van de mutualiteit voorzien, maar dit geldt niet voor sjaaltjes.

Zo groeide vanuit het internistisch dagziekenhuis en de sociale dienst van het Jan Yperman Ziekenhuis het idee en de wens om een voorraad aangepaste sjaaltjes in het ziekenhuis ter beschikking te hebben. Deze sjaaltjes zouden dan gratis aangeboden worden aan patiënten in financieel moeilijke situaties of aan patiënten met weinig sociaal netwerk.

Ook het gebruik van goede verzorgingsproducten is belangrijk voor oncologische patiënten. Zowel de kanker zelf als de behandelingen kunnen reacties op de huid veroorzaken die extra verzorging nodig hebben. De aankoop van deze producten brengt uiteraard een grote kost met zich mee. De producten moeten uiteraard van goede kwaliteit zijn en dienen veelvuldig aangebracht worden.

Het ter beschikking stellen van sjaaltjes en het aanbieden van kwalitatieve verzorgingsproducten, kan voor bepaalde mensen een grote steun en een zorg minder tijdens deze moeilijke periode zijn. Dit nieuw project van het Jan Yperman Ziekenhuis wordt financieel gesteund door ‘Soroptimist Ieper’, een vrouwelijke serviceclub van hoog opgeleide vrouwen. Die stelt gedurende 2 jaar een bedrag van 2000 euro ter beschikking van dit project.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier