Jan Verheyen wint met Het Vonnis prijs beste regie in Montréal

Redactie KW

Op de slotavond van het 37e Wereldfilmfestival van Montréal heeft de internationale Jury de prijs voor Beste Regie maandagavond toegekend aan Jan Verheyen voor Het Vonnis.

Regisseur Jan Verheyen reisde maandag in allerijl terug naar Montréal om aanwezig te zijn op de prijsuitreiking, op verzoek van de Festivalorganisatie.

Jan Verheyen vanuit Montréal : “De erkenning van de internationale jury met de Prijs voor Beste Regie en de lovende commentaren in de vakpers doen natuurlijk geweldig veel deugd. Het is de kers op de taart nadat Het Vonnis hier vorige week werd voorgesteld in Wereldpremière en onmiddellijk werd omarmd door het Canadese publiek.”

Producent Peter Bouckaert : “Jan filmde reeds een zeer indrukwekkend oeuvre samen en bewees al meermaals dat kwaliteit en breed publieksbereik geen contradictie vormen. In “Het Vonnis” komen Jans jarenlange ervaring, zijn talent en zijn maatschappelijk engagement samen tot wat ongetwijfeld zijn meest persoonlijke film tot op heden is.”

Het Vonnis is een rechtbankthriller met Koen De Bouw, Johan Leysen, Jappe Claes en Veerle Baetens. Er werd onder meer in het Brugse assisenhof gefilmd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier