Jan Verhaeghe, gewezen eerste schepen van Wervik, overleden

Redactie KW

Na een slepende ziekte is gewezen eerste schepen Jan Verhaeghe (58) maandagavond in het Heilig Hartziekenhuis in Menen overleden. Jan Verhaeghe werd geboren in Izegem. Onder burgemeester Rosa Lernout-Martens was hij van begin 1989 tot einde 1994 zes jaar eerste schepen.

Onder meer sport en cultuur behoorden tot zijn bevoegdheden. De toenmalige burgemeester noemde hem een zeer loyale schepen. Hij was zowel in 1988 als 1994 lijsttrekker voor destijds de CVP en vertegenwoordigde het ACW waarvan hij een tijdlang voorzitter was. In de volgende legislatuur was hij verkozen als gemeenteraadslid, maar verzaakte aan zijn mandaat. Jan Verhaeghe nam ook deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2000. Hij werd toen niet meer verkozen. Voor de verkiezingen van oktober 2006 was hij geen kandidaat meer.

Zoon Bert trad als politicus in de voetsporen van zijn vader. Bert is het jongste gemeenteraadslid en wordt de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor Open VLD. De uitvaartplechtigheid van Jan Verhaeghe gaat door op zaterdag 7 januari om 11.30 uur in de Sint-Medarduskerk.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier