Jan Peumans positief over aarden middenberm na bezoek Westhoek

Redactie KW

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) heeft de aarden middenberm op de autosnelweg in de Westhoek bezocht. Het werd de parlementsvoorzitter verweten dat hij zich minachtend had opgesteld tegenover de Ijzerstreek.

Vlaams Parlementslid en burgemeester van Veurne Jan Verfaille (CD&V) was verontwaardigd dat Peumans niet geïnteresseerd was in zijn plannen om de pas aangelegde aardeberm op de A18 uit te breiden naar andere regio’s.

“Maar het bezoek van meneer Peumans is vanmiddag erg positief verlopen. Hij stond een beetje versteld van het effect van deze aarden middenberm. Het afgelopen jaar is er geen enkel dodelijk ongeval gebeurd, terwijl er de drie jaren voordien veertien dodelijke slachtoffers te betreuren waren”, zegt Jan Verfaille.

“Hij heeft me uitgenodigd om mijn vraag opnieuw te stellen in de commissie zodat we een debat kunnen voeren over een investering in andere regio. Op de A19 tussen Ieper en Kortrijk lijkt me een goed idee, want daar vielen in juni drie dodelijk slachtoffers door het gebrek aan een middenberm”, besluit Jan Verfaille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier