Jan Hoet curator van nieuwe internationale tentoonstelling in Oostende

© BELGA
Redactie KW

Kunstpaus Jan Hoet neemt de taak van curator op zich voor een nieuwe internationale tentoonstelling in Oostende.

Dat werd maandagmiddag bekendgemaakt in de kuststad. De tentoonstelling, die ‘De Zee’ zal gaan heten, vindt plaats van oktober 2014 tot maart 2015. “De zee is altijd al een enorme inspiratiebron voor de kunsten geweest. Haar aantrekkingskracht is zonder enige twijfel toe te schrijven aan de almaar wisselende impressies”, aldus curator Jan Hoet in zijn toespraak. “Met de tentoonstelling ‘De Zee’ wensen we een overzicht te geven van de manier waarop de kunstgeschiedenis, vanaf Gustave Courbet tot en met vandaag, de zee in beeld brengt en interpreteert.”

Verschillende locaties

De tentoonstelling wordt over verschillende locaties in de stad verspreid. Onder meer Mu.ZEE, de Sint-Petrus-en-Pauluskerk en de Venetiaanse Gaanderijen zullen het decor vormen en naast schilderkunst krijgt ook fotografie een plaatsje in het geheel.

Waardige opvolger voor ‘Van Ensor tot Delvaux’

“Deze tentoonstelling moet Oostende eindelijk een waardige opvolger geven voor de succestentoonstelling ‘van Ensor tot Delvaux’. De samenwerking met Jan Hoet biedt hiervoor een garantie”, verduidelijkt schepen voor Toerisme en Economie Niko Geldhof (SP.A). Geldhof benadrukt dat er bewust gekozen is om de tentoonstelling te plannen in de wintermaanden, om een zo groot mogelijk effect te creëren bij de Oostendse horeca.

(BELGA)

Klikhiervoor het interview met Jan Hoet.

Jan Hoet curator van nieuwe internationale tentoonstelling in Oostende

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier