Jan Colaert verrast op gemeenteraad Diksmuide met aankondiging afscheid als raadslid

Redactie KW

Oppositieraadslid Jan Colaert (N-VA) heeft maandagavond op de Diksmuidse gemeenteraad zijn ontslag als gemeenteraadslid aangekondigd. Hij vindt het tijd om de fakkel door te geven.

“Het is de laatste keer dat ik in dit halfrond zal zitten tijdens een gemeenteraad.” Met die zin deed N-VA’er Jan Colaert tijdens de gemeenteraad van maandagavond 25 februari de leden van de andere partijen opkijken. “Achter de coulissen blijf ik politiek actief binnen de fractie en naar buiten toe aanspreekbaar voor mijn kiezers”, ging hij verder. “Mijn beslissing dateert al van de avond van de verkiezingen. Die avond werd duidelijk dat dit het moment was om de aflossing te laten plaats vinden en de fakkel door te geven.”

Nog volgens Jan Colaert speelde de beslissing van CD&V om de coalitie met SP.A-Open verder te zetten op dat moment niet mee in zijn beslissing. “Een jonge bekwame groep staat klaar om het op haar manier verder aan te pakken”, aldus Jan Colaert. “Ik hou een goed gevoel over aan de voorbije periode, al moest ik wel te vroeg afscheid nemen van twee waardevolle mensen die mij dierbaar waren: Koen Baert en Lieve Van Damme.”

Er waren woorden van dank, respect en waardering voor Jan Colaert namens alle partijen. De volgende gemeenteraad zal de plaats van Jan Colaert ingenomen worden door eerste opvolger Bart Verbrugghe.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 1 maart 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier