Jan Adams blijft spoorloos

Redactie KW

Bij het ter perse gaan, was er nog altijd geen spoor van de 25-jarige Jan Adams (25) uit Kontich. De jongeman verdween zaterdagnacht spoorloos tijdens de vrijgezellenfuif van zijn broer in Nieuwpoort.

Zondagavond volgde een grootscheepse zoekactie door de hulpdiensten. Er werden onder meer speurhonden ingezet.
Maandagvoormiddag zocht een helikopter van de federale politie de omgeving van het Spaarbekken af met een warmtecamera. Duikers van de brandweer van zowel Nieuwpoort als Middelkerke zochten nadien in het water van het Spaarbekken. De ouders, broer en vriendin kwamen in de namiddag ter plaatse. Het parket van Veurne sluit niet uit dat Jan Adams in het water gesukkeld is.
De zoektocht naar Jan Adams ging dinsdag verder. Er werd opnieuw gezocht in de omgeving van het Spaarbekken, onder meer door een helikopter met warmtecamera en duikers van de brandweer van Nieuwpoort. Jan Adams is 1,75 meter groot en struis gebouwd. Hij heeft donker haar en een snor. Bij zijn verdwijning droeg hij een zwarte lederen jas, een bruine broek en hoge schoenen. Als Jan Adams zondag niet gevonden is, heeft er een zoekactie plaats door een 60-tal familieleden, vrienden en kennissen uit Kontich, in de omgeving van de surfclub.
Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier