Jagers op heterdaad betrapt in Oostvleteren

Redactie KW

In Oostvleteren zijn vorige week twee jagers uit Nieuwpoort ‘s nachts op heterdaad betrapt. Dat gebeurde door het Agentschap Natuur en Bos en de politie. Er werd een proces-verbaal opgemaakt. Het parket van Kortrijk onderzoekt de zaak.

Bijzondere veldwachter

De jagers waren vorige week donderdag rond 10 uur ‘s avonds op pad. Hun wapens, munitie en ook hun wagen die met speciale lampen was uitgerust, werden in beslag genomen. Beide jagers komen uit Nieuwpoort; één van hen is bijzondere veldwachter, wat als een verzwarende omstandigheid kan gelden. Een bijzondere veldwachter is een officier van de gerechtelijke politie met beperkte politiebevoegdheid. Hij moet toezien op het eerbiedigen van de geldende wetten en het opsporen van misdrijven binnen de grenzen van het gebied waarvoor hij beëdigd is.

Wapenwet

Beide mannen worden verdacht van inbreuken op de jachtwetgeving en de wapenwetgeving. Het is immers verboden om ‘s nachts te jagen. Daarbij komt dat ze zonder wettige reden wapens op zak hadden die geladen waren. Ook dat is verboden. Het parket van Kortrijk dat alle inbreuken op de jachtwetgeving in onze provincie behandelt, onderzoekt de zaak.

(N.D./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier