Jacky Maes zegt Brussel vaarwel

Redactie KW

Vorige week hebben de sp.a-leden van de regio Oostende-Westhoek een brief ontvangen waarin Jacky Maes zijn afscheid van het Vlaams parlement op 31 december aankondigt. Met zijn afscheid verliest Bredene meteen ook zijn laatste houvast in het Vlaamse halfrond.

„Ik heb beslist om op 31 december mijn mandaat als Vlaams volksvertegenwoordiger te beëindigen”, opent Jacky Maes zijn brief aan de sp.a-leden. „Sedert oktober 1995 had ik de eer en het genoegen om de regio Oostende-Westhoek te mogen vertegenwoordigen in het Vlaams parlement. Ik heb deze functie naar best vermogen proberen in te vullen. Ik ben de partij erkentelijk voor de mij aangeboden kansen.”

Zijn parlementair mandaat was volgens Maes de bekroning van een mooie politieke loopbaan. „Een politieke carrière die startte als gemeenteraadslid in de oppositie en daarna leidde tot schepen/OCMW-voorzitter van Bredene, provincieraadslid, Vlaams volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter van het Vlaams parlement.”

Philippe De Coene en John Crombez

Jacky Maes wordt per 1 januari 2009 opgevolgd door Kortrijkzaan Philippe De Coene. In Oostende wordt hij afgelost door rijzende ster John Crombez, die door de sp.a vanuit Deinze naar Oostende werd gekatapulteerd om er de lijst voor de Vlaamse verkiezingen van 2009 te trekken. Bredene heeft intussen schepen Jacques Deroo voorgedragen voor een verkiesbare plaats op de sp.a-lijst West-Vlaanderen. (MM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De zeewacht) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier