Jacky-Beunhaes-zorgt-voor-de-alternatieve-proteststem

Brugge heeft op de valreep nog een nieuwe kandidaat voor de Sp.a. Jacky Beunhaes staat op de 87 ste plaats. De affiches die her en der in de stad opduiken zijn een knipoog van stand-up comedian en cartoonist Bart Vantieghem.
Redactie KW

Brugge heeft op de valreep nog een nieuwe kandidaat voor de SP.A voor de Vlaamse verkiezingen. Jacky Beunhaes staat op de 87ste plaats. De affiches die her en der in de stad opduiken zijn een knipoog van stand-up comedian en cartoonist Bart Vantieghem. Hij wil de kiezers erop wijzen dat er ook nog alternatieven zijn in plaats van een proteststem uit te brengen.

“Ik ben Jacky Beunhaes. Ik kom op voor de Sp.a op de 87ste plaats. U ziet me aan de overkant. Ook motherfuckers verdienen een plaats in het parlement. Zou u op mij stemmen?”, klinkt het bij Bart Vantieghem.

Een prutser of iemand die zijn vak niet beheerst, dat is Jacky Beunhaes. Aan het Brugse Astridpark, de Ezelpoort of hier aan het station hangen zijn affiches. “Ik wil eigenlijk de boodschap brengen dat het niet alleen dokters of advocaten moeten zijn in het parlement, maar dat ook de ordinaire beunhaas een plaats verdient”, zegt de stand-up comedian.

Volgens Bart Vantieghem is op figuren als Jacky stemmen een veel beter alternatief dan een proteststem. Vantieghem laat Jacky opkomen voor de Sp.a.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier