Jachthuis Vandromme wil winkel openen in het centrum van Hertsberge

Redactie KW

Er komt een jachtwinkel in de voormalige Belfiusbank van Hertsberge, pal in het centrum. Enkele buurtbewoners zien dat echter niet zitten.

“Dagelijks passeren er hier kinderen op weg naar school”, vertelt een bezorgde mama, die haar naam liever niet vermeld ziet. “De kinderen komen al genoeg met geweld in aanraking, dit hoeft dus zeker niet zo dicht bij hun huis zichtbaar zijn. Als mijn kinderen in de tuin spelen, komen ze in aanraking met mensen die een wapen komen kopen. Er zijn al zoveel inbraken in onze politiezone, waarom het de dieven nu nog gemakkelijker maken ?”

Erkend wapenhandelaar

“De mensen mogen op hun twee oren slapen”, besluit Frederik Vandromme. “Ik heb een erkenning als wapenhandelaar. Dat zo’n nieuwe zaak er komt op een plaats waar de Hertsbergenaars zo graag de bank hadden behouden, kan natuurlijk wat wrevel opwekken, dat begrijp ik. Daarom organiseer ik volgende week een informatievergadering met de buurtbewoners. Op die manier zullen ze een beter beeld krijgen van wat er in hun straat zal komen”, aldus de zaakvoerder van de jachtwinkel.

(PH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad en De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier