Jachthaven krijgt hoogste kwaliteitslabel ter wereld

Redactie KW

De jachthaven VVW Nieuwpoort krijgt voor de derde keer op rij een Golden Anchor Award. Dat is de hoogste onderscheiding ter wereld voor de kwaliteit van jachthavens. De onderscheiding wordt vanavond plechtig overhandigd door Vlaams minister Hilde Crevits. De minister kondigde ook aan dat er vooruitgang is in het dossier over de uitbreiding van de jachthaven.

De VVW-jachthaven van Nieuwpoort krijgt vijf gouden ankers, dat is het maximum haalbare en is te vergelijken met sterren in de hotelsector. Er wordt onder meer gekeken naar de controle van de technische installatie en de veiligheid van de pontons .

VVW Nieuwpoort gebruikte als eerste een milieustation en opent nu ook een uniek zonnepanelenpark. Dat moet een zesde van het totale elektriciteitsgebruik in de jachthaven opleveren.

Intussen komt er ook schot in de zaak rond de uitbreiding van de haven op de rechteroever. Er is een overeenkomst tussen alle partijen waardoor het dossier in een nieuwe fase terechtkomt. De haven zou met 600 plaatsen worden uitgebreid. Het dossier sleept al een goeie tien jaar aan.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier