Izenberge maakt zich op voor een nieuwe pikdorsercross

03/09/08 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:01

Bron: Kw

Wie van show en spektakel houdt, moet op zondag 7 september naar Izenberge afzakken want L&T Events legt er momenteel de laatste hand aan de vijftiende editie van de pikdorsercross. De hele namiddag wordt er met pikdorsers, combi's, quads en grasmaaiers geracet dat het een lieve lust is. „Het zou een topeditie moeten worden", zegt organisator Marc Albrecht, „want nog nooit verschenen er in alle disciplines zoveel deelnemers aan de start."

Opdat het boeiend zou blijven en omdat de mensen zouden blijven komen, haalden de organisatoren er vorig jaar een nieuwe discipline vanuit Nederland bij : gazonmaaierrace. De Nederlanders komen zondag opnieuw naar Izenberge en ze krijgen concurrentie : Geert Muylle van Moto's Muylle uit Alveringem zette een grasmaaier klaar voor rallypiloot Kris Cools uit Fortem. Hij stak de motor van een Honda CBR 1000 in zijn machine. De parcours zijn dit jaar niet meer apart gelegen. De gazonmaaiers rijden niet op het terrein van de pikdorsers, maar beide parcours liggen naast elkaar en vloeien gedeeltelijk in elkaar over. Toeschouwers hoeven zich dus niet meer te verplaat...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!