Izegemse Minaraad is op zoek naar nieuwe voorzitter

Jacqui Stragier, oud-voorzitter van de Minaraad, en milieuschepen Nadia Staes (SP.A). (Foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Sinds Jacqui Stragier vorige zomer ontslag nam, neemt Bernard Dendauw zijn taken ad interim over. Stragier blijft wel in de adviesraad zetelen.

De Minaraad is een adviesraad die het schepencollege bijstaat inzake alle materie die over milieu handelt en blaast in 2014 al 23 kaarsjes uit. Vorige zomer moest de raad met spijt in het hart afscheid nemen van Jacqui Stragier, die jarenlang voorzitter was. “Nu zetelt hij gelukkig nog altijd in de Minaraad, maar een nieuwe voorzitter vinden is geen evidentie. In afwachting neemt ondervoorzitter Bernard Dendauw de taken over”, aldus schepen van Milieu Nadia Staes (SP.A).

Teleurgesteld in bermcomité

Jacqui legde zijn functie naast zich neer uit onvrede over het duurzame bermen- en bomenbeheer. “Vooral het bermcomité heeft me teleurgesteld”, zegt hij. “Voor een zevental bermen in Izegem zijn afspraken gemaakt om die op een duurzame manier te maaien, maar dat is nu voor het tweede jaar op rij niet gebeurd. Dat was voor mij de druppel.”

“Met de Minaraad hebben we veel tijd en energie in dat dossier gestoken, maar er wordt gewoon niet naar ons geluisterd. Ontslag nemen als voorzitter was een zeer moeilijke beslissing, want de Minaraad is een deel van mijn leven. Daarom blijf ik ook zetelen. Maar ik hoop dat er snel een nieuwe voorzitter gevonden wordt.”

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 17 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier