Izegemse jeugdbewegingen onder één nieuw dak in De Mast

© Frank Meurisse
Redactie KW

Amper een jaar na de eerste spadesteek kunnen FOS De Jakketoes en Chiro Uilenspiegel hun jeugdwerking in het gloednieuwe gebouw De Mast organiseren. Beide jeugdbewegingen waren toe aan een nieuw lokaal en bundelden de krachten.

Om de reguliere werking van de jeugdbewegingen niet in het gedrang te brengen werd een overkoepelende vzw samengesteld die alles wat met de bouwwerken te maken had op zich nam. Door hun toedoen lukte het om op nog geen jaar tijd een nieuwbouw neer te poten. “We konden dan ook rekenen op heel veel helpende handen”, zegt Luc Maertens van die vzw. “Het gebouw is nu in die mate klaar dat de jeugdbewegingen er hun werking kunnen houden. Ze beschikken over sanitair, stroom en zelfs brandbeveiliging.”

Onder impuls van de stad besloten De Jakketoes en Uilenspiegel samen scheep te gaan. De ene jeugdbeweging heeft werking op zaterdag, de andere op zondag. Lokalen kunnen dus gedeeld worden.

Om de grootste ruimte van de nieuwbouw nog verder in lokalen te kunnen indelen, zal nog een opklapbare wand geïnstalleerd worden. Hiervoor is het echter wachten op vers geld. De jeugdbewegingen zullen hiervoor nog inzamelacties op touw zetten en hopen dat ook sponsors zich nog zullen melden. (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier