Izegems stadsbestuur voert grote enquête over behoeften aan kinderopvang uit

Redactie KW

Momenteel loopt in Izegem een grootschalige enquête over de behoeften aan kinderopvang. Het stadsbestuur wil een onderzoek doen om de opvang van kinderen in Izegem te kunnen verbeteren.

Het is de bedoeling na te gaan of het huidige opvangaanbod volstaat om te voorzien in de behoeften en de problemen op te sporen. Dit onderzoek is één van de actiepunten van het ‘Beleidsplan Kinderopvang en Opvoedingsondersteuning’ uit het Lokaal Sociaal Beleidsplan en vloeit voort uit de werking van het Lokaal Overleg Kinderopvang Izegem (LOK).

In totaal kregen zo’n 1.100 gezinnen met kinderen tussen 0 en 3 jaar, die in Izegem wonen, een vragenlijst. Alle verstrekte informatie over opvang zal met aandacht bestudeerd worden, wat niet wil zeggen dat automatisch op alle behoeften zal kunnen worden ingespeeld. Er wordt gevraagd om de vragenlijst ook in te vullen als er geen kinderen van het gezin worden opgevangen. Voor het stadsbestuur is het immers ook belangrijk om te weten wie er geen gebruik maakt van kinderopvang.

Elk gezin kan de enquête gratis terugsturen, uiterlijk tot 27 juni. Het stadsbestuur zal de gegevens tijdens de zomervakantie verwerken, zodat tijdens het najaar de resultaten kunnen doorgenomen worden en besluiten kunnen genomen worden. In december 2011 zullen de resultaten van de enquête kunnen nagelezen worden op de website www.izegem.be.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier