Izegemnaar Maarten Lemey schittert op EK flipperkast in Italië

Flipperfanaat Maarten Lemey: "Ondertussen weet ik ook perfect wat er onder de 'motorkap' zit". (Foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Maarten Lemey werd 47ste op 240 deelnemers tijdens het Europees kampioenschap flipperkast. Een

Maarten waagde vorig jaar voor het eerst zijn kans op het Belgisch kampioenschap. “Maar dat was een kleine ramp”, lacht hij. “Ik was er echt niet klaar voor. Het Open BK in oktober 2013 was al een stuk beter, want daar haalde ik de tweede dag.”

Afgelopen weekend waagde hij dan weer zijn kans op het Europees kampioenschap in Italië. “En met succes, want ik eindigde op de 47ste plaats op 240 deelnemers. Een onverhoopt resultaat. Van de 21 Belgen zijn er slechts vier doorgestoten naar de tweede dag en daar was ik bij.”

Dankzij zijn sterke prestatie maakt Maarten ook een flinke sprong op de wereldranglijst. “Voor het EK stond ik ergens rond de vijfduizendste plaats, nu prijk ik op plaats 1.822.”

Zaterdag 5 april staat alweer het Belgisch kampioenschap op de agenda. “Na mijn succesvol EK moet ik mijn ambities toch een beetje bijstellen”, knipoogt Maarten. “Nu mik ik op een plek in de top twintig, op 120 deelnemers. Dat moet zeker haalbaar zijn”, besluit Maarten.

(PVH-foto Frank)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 28 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier