Izegem deelt tientallen kippen uit

Redactie KW

De milieuraad van Izegem deelde op de zaterdagmarkt tientallen kippen uit. De nieuwe eigenaars konden ze eerder dit jaar bestellen op het stadhuis. Door tussen te komen in de aankoopprijs wil de stad de afvalberg verkleinen.

Kippen zijn ideale afvalverwerkers. Roeland Lannoo kon het getuigen. Hij kwam drie kippen afhalen voor zijn zoon. “Eerder kocht ik er al voor mezelf bij de stad. Ze peuzelen werkelijk alles op. Zelfs de eierschalen als je die fijn maakt. In ruil hebben we dagelijks verse eieren.” Roeland probeert er ook de kleinkinderen zoveel mogelijk bij te betrekken. “Jong geleerd is oud gedaan. Ze zijn dol op de kippen. Maar ze leren ze ook verzorgen: ze voeren en drinken geven. Zo leren ze de dieren respecteren.”

Het was cabaretier Karel Declercq die de Izegemnaars warm probeerde te maken voor de kippenactie. “Waarde stadsgenoten, mensen van diverse pluimage, grote en kleine kiekens, drukke scharrelaars en stille leggers”, zo lanceerde hij zijn oproep om kippen aan te kopen via de milieuraad. De kostprijs was 12 euro voor 3 kippen. De 150 kippen vlogen de deur uit en dat laatste mocht letterlijk genomen worden, want eentje probeerde de benen te nemen.

(MI-foto’s Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier