Ivan Declercq verliest bijna tweede zoon aan arbeidsongeval

Redactie KW

Amper een jaar nadat de Meulebeekse aannemer Ivan Declercq (48) zijn jongste zoon Dimitri (19) verloor bij een arbeidsongeval, raakte woensdagochtend ook zijn oudste zoon Davy (24) het slachtoffer van een zwaar arbeidsongeval. „We hopen allemaal dat Davy volledig herstelt”, zucht Ivan.

Davy Declercq verblijft momenteel op de afdeling intensieve zorg van het Roeselaarse Heilig Hartziekenhuis en is er erg aan toe. „Vorig jaar, met Dimitri, was de situatie onmiddellijk onomkeerbaar, maar nu liggen de kaarten anders”, aldus vader Ivan Declercq van het gelijknamige aannemersbedrijf.”

De feiten

Davy Declercq (24) was woensdagmorgen rond 7 uur op het familiebedrijf langs de Steenovenstraat in Meulebeke bezig met het opstarten van een zeefmachine toen het ongeval gebeurde. „Een onderdeel van de zeefmachine dat hydraulisch kantelt, is losgekomen”, vervolgt Ivan. „Mijn zoon kreeg het onderdeel pal achteraan tegen het hoofd. Gelukkig was één van onze werknemers erbij toen het ongeval gebeurde en kon hij onmiddellijk alarm slaan. Davy Declercq werd naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt overgebracht, maar van daar ging naar het meer gespecialiseerde Heilig Hartziekenhuis in Roeselare.

„ Het blijft bang afwachten.”

„Hij werd met spoed geopereerd en verblijft op de afdeling intensieve zorg. Davy is al bij bewustzijn geweest. En hij herkent ons, dat geeft ons moed. Zijn toestand is stabiel, zeggen de dokters, maar toch blijft het bang afwachten.” Voor Ivan Declercq diept het ongeval van woensdagochtend pijnlijke herinneringen op aan 19 november 2009, toen zijn jongste zoon Dimitri aan de gevolgen van een zwaar arbeidsongeval overleed. Hij stierf toen hij onder een stuk bekisting terechtkwam, dat was losgemaakt van een pas gegoten keldermuur.

(PVH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 8 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier