Ivan Blavier (65) startte met marathonlopen op 58-jarige leeftijd

Redactie KW

Ivan Blavier (65) startte met marathonlopen op 58-jarige leeftijd. De Meulebekenaar hoopt dit jaar de Leiemarathon te lopen.

Ivan Blavier : „Ik voelde dat lopen me echt lag. Ik ben heel kalmpjes begonnen maar plots besefte ik dat ik in staat was om een afstand van 30 kilometer op mijn eigen tempo af te leggen. Een marathon lopen, dat zou mijn nieuwe uitdaging worden. Ik stelde geen datum voorop, ik ging voort op wat mijn lichaam toeliet. In 2002, ik was er toen 58, liep ik voor het eerst de Gulden Sporenmarathon. De start was om 9 uur ‘s morgens. Toen de organisatoren in 2007 het startuur op 17 uur brachten, heb ik afgehaakt. Ook al omdat mijn bevoorraders, Lieven Ninclaus en Nicole, de vrijdagmorgen moesten werken. Ik nam dan maar deel aan de eerste editie van de Leiemarathon, een schitterend parcours, maar volledig tegen de wind in. In 2008 waagde ik me aan de marathon van Brussel. Wind en regen werd mijn deel. Ik haalde toch de eindmeet, na 4 uur en 12 minuten.”

„Wat 2009 zal brengen, is nog een vraagteken. Waarschijnlijk loop ik opnieuw de Leiemarathon en anders wordt het Brussel. In ieder geval blijf ik dagelijks doorgaan met mijn trainingen en mijn gezonde levensstijl. Dat is nu eenmaal belangrijk voor mij.” (Luc Bouckhuyt)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 20 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier